10-12.5.2013 MERIKARVIANJOKI

Pakkasin kamat kasaan ja ajattelin lähteä heittämään Merikarvian joelle, missä on aina mahdollisuus myös meritaimeen tai jopa meriloheen. Harva joki tarjoaa Suomessa tätä mahdollisuutta varsinkin etelässä asuvan kannalta ajateltuna. Lisäksi Merikarvian joen luvat ovat suhteellisen hyvässä hinnassa ja kalaa istutetaan todella paljon koko kauden.

Vesi oli laskemassa koko ajan tai oikeastaan oli jo laskenut siitä total tulvahuipusta missä se jälleen myös tänä keväänä kävi. Heittämisen kannalta olosuhteet olivat aika optimaalisen hyvät ja kalaa tuntui myös olevan. Oikeastaan oli ajatuksena samalla testata näitä perhokoulussa sidottuja perhoja, että sitten olisi kuitenkin itsellä se viimeinen varmuus myös vielä asiasta. Käytin 5 luokan yhdenkädenvälineitä sekä kelluvaa siimaa, pääsääntöisesti kalastin kelluvalla siimalla ja 12 koukku koon Red Tag sekä Black Zulu uppoperhoilla. sain saaliiksi näiden kahden päivän aikana 4 kirjolohta ja muutaman karkuutuksen mitä ei taideta laskea, kuten ei myöskään jääkiekossa tolppalaukauksia.

Kaveri sai 5 kirjolohta ja huomasin sivusilmällä että oranssimusta putkiperho näytti siellä siiman päässä usein viihtyvän. Tai hieman tarkemmin sanottuna, näin kun kaveri irrotteli koukkuja kalansuusta ja tämä perho oli tuolloin ainakin 3 kalan kohdalla käytössä. Viikonloppu oli mukava ja kalastuspaine ei ollut valtava( tällä tarkoitan siis sitä, että äijiä ei paljon ollut) Varmaan tarvitsisi kirjoittaa sanakirja, että itsekin ymmärtää mistä kirjoittaa?

Niin tai näin, joki sopii erittäin hyvin perhokalastukseen ja ei tarvitse olla koskaan heittänyt ennen kun tuonne kohteeseen menet. Merikarvian keskustassa ainakin Eumerin väki opastaa ja kertoo mielellään miten ja missä kannattaa  milloinkin kalastaa, paikka löytyy helposti kun seuraa viittoja mitkä vievät heidän pihaansa. Hyvä paikka siis kaikin puolin!

Leave a Reply