12.6-14.6.2013 BYSKE

Viimeiset fiilikset Byskeltä ja tätä kirjoittaessani vietän jo välipäivää, ennen huomenna alkavaa viikon pätkää Norjassa. Ilma muuttui viileämmäksi ja eilen vihdoin satoi melkein koko päivän. Lohen nousu oli katkolla jälleen ja mitään suurta ryntäystä ei ollut maanantain jälkeen näkynyt. Vuodet ja olosuhteet vaihtelevat ja vertaamalla saalistilastoja viime vuodelta ja tälle vuodelle, näyttää siltä että kausi ei tule olemaan yhtä menestyksellinen. Tämä hieman taitaa kuulostaa selittelyltä, mitä se ei kuitenkaan ole. Tiedän monta tekijämiestä (itseni poislukienJ,  jotka hieman olivat häkeltyneitä vallitsevista olosuhteista joella.

Sitä se lohenkalastus paljolti on, miettimistä, pohtimista, oletuksia ja teorioita. Omasta mielestäni kuitenkin jokainen kalastaja on oman mielipiteensä kanssa oikeassa. Kukaan ei tiedä todellista syytä koskaan ja harrastuksessa ei ole olemassa 10 käskyä. Toki niitä, jotka omaa itsetuntoaan nostavat väitteillä muita vastaan löytyy aina ja joskus yllättävistä paikoista ja tahoista. Itse taidan siihen syyllistyä myös silloin tällöin, josko kuitenkin paljolti kyse on oman uskon vahvistuksesta. Hieno joki Byske on ja tarjosi saadun kalan jälkeen vielä kaksi hyvää tärppiä , violetti mustaan putkiperhoon. Koitan saada hyvät yö unet sillä huomenna homma jatkuu Lakselva joella. Koskaan en ole aikaisemmin Lakselvalla kalastanut, jos kalajumalat ovat suotuisia on päässä ainakin yli 10 kg kala, mikäli sen joesta tavoittaa?  Minä en tästä tiedä, mutta niin minulle on väitetty!

Vielä kun yhden Ruotsalaisen kanssa eilen illalla juttelin jatko suunnitelmastani, hän huikkasi lähteissään että älä heitä siellä Lakselvalla alle 0.45mm perukkeella!

Kalastusta Byskellä

Kalastusta Byskellä

Lohen kalastusta Byskellä

Lohen kalastusta Byskellä

Leave a Reply