16.6-23.6.2013 LAKSELVA NORJA

Monesti olen kuullut joesta puhuttavan, mutta ensimmäinen kerta kun Norjan Finnmarkkiin matkani osui.

Pitkä ajomatka oli takana ja saavuin viimein Skoganvarren leirintäalueelle, mihin olisin osannut kyllä ilman navigaattoria. Paikka sijaitsee suoraan tien vieressä kun lähtee ajamaan Karigasniemeltä Norjan sisään.

Suuri ihmetyksen aihe oli se, että koko leirintäalue on suomalaisten omistuksessa ja henkilökunta oli erittäin mukavaa sekä myös lisäksi kertoi kysyjälle tietoja mielellään. Pakko sen verran mainostaa ja suositella paikkaa vaikka et Lakselvalla kalastaisi. Lähellä on paljon lampia ja pienempiä jokia mihin tuosta majapaikasta on erittäin inhimilliset ajomatkat.

Vihdoin kun olin joella, niin joka paikassa olin suu auki siitä kuinka kaunis ja esteettinen Lakselva joki on!

Minä olen sitä mieltä, että tuo paikkana on täydellinen kokonsa puolesta lohenperhokalastajalle ja hyvän näköisiä ottipaikkoja on joki pullollaan. Lisäksi pidän itse hyvin tärkeänä ja huomioitavana asiana sitä, että missään en nähnyt roskia tai tyhjiä olut tölkkejä. Kaikki oli hyvin siistiä ja ilmeisesti perhokalastajat kunnioittavat ympäristöään sittenkin, hetken olen ollut tuosta asiasta jo eri mieltä.

6 lupaa Lakselva joella kuluivat nopeasti ja suuri ei ollut saalismäärä viikon aikana kokonaisuudessaan.

Itse en saanut mitään muuta kun 25cm taimenen, ja tuskin koskaan olen ottanut pientä kalaa niin varovasti ylös ja päästänyt pikaisesti takaisin. Ehkä tuo joen kunnioittaminen tarttui myös etelän hampuusiin nopeastiJ En ala jokea analysoimaan sen suuremmin tuolla heittomäärällä, siellä on paljon suomalaisia käynyt ja ovat asiantuntevia ottipaikkojen suhteen. Itse aion joka tapauksessa Lakselvalle palata, niin hieno paikka se oli! Jos voisin joulupukilta jotain toivoa, niin se varmaan liittyisi Lakselva joelta saatavaan kalaan….

Vielä erityismainintana se, että vaikka saalista ei tullut. Niin kalat mitä näin molskahtavan, näyttivät niin isoilta että vielä tätä kirjoittaessani hieman iho nousee kananlihalle. Norja fani minusta ei tullut mutta jos olisi kyseisen joen fanikerho siihen voisin liittyä välittömästi.

Leave a Reply