17-20.7.2013 Islanti Breiddalsa

Heti Tenolta matka jatkui Islantiin! Hieman väsytti jo ja tuntui, että taju oli poissa ennen kuin oltiin perillä joella Islannissa. Paikka sijaitsee noin 600km pohjoiseen Reykjavikistä ja matkalla on paljon eri nähtävyyksiä ja tiet suurin piirtein kunnossa. Mielessä matkalla toki kummitteli sirkus mikä kotimaassa oli päällä jo matkaan lähtiessäni…Taisi hieman haitata kalastusta näinä päivinä myös?

Mielikuva Islannin joista on sellainen, että kalaa on vaikka haavilla ottaisi ja tätä myötä hinnat ovat myös todella korkeita. Maisemat ja puitteet kalastukselle on toki parhaat mihin olen törmännyt, meidän koko 4 hengen porukka kalasteli todella rauhassa ja ainoat elävät olivat lampaat ja linnut mitä Islannissa on todella paljon. Tiukasta yrityksestä huolimatta saalista ei tullut ja se hieman harmittaa, mutta kuten olen aikaisemmin todennut niin pääasia on saada olla kalastamassa jne… Toki menen vielä syyskuussa Islantiin, ja jos silloinkaan en tavoita kalan kalaa niin mielipide saattaa muuttua? Ainut haittapuoli mitä keksin Islannin kalastuksesta on se, että se maksaa suhteessa mihin tahansa muuhun maahan ja kohteeseen verrattuna todella paljon. Ehkä juuri tuo rauha ja kauniit maisemat ovat hintojen suuruuden syynä, kuka tietää mutta katsotaan syyskuussa uudestaan tilannetta? Retken ainoat kalat olivat 2 jokitaimenta (60cm ja 40cm), mitkä Mika Tuomela sai viimeisenä aamuna Sunray Shadow putkiperholla.

Koitan toipua ennen alkavaa Norjan pätkää, oikea olkapää alkaa ilmoittamaan itsestään ja tämä yksinkertaisesti johtuu rasituksesta ja tekniikka virheestä.

Leave a Reply