24.6.2013-28.6-2013 TENO

Seuraava kohde kartassani oli TENO joki missä olen aina mahdollisuuden tullessa kalastamaan singahtanut.

Veden laskeminen ja lämpeneminen vaikuttivat Tenolla myös, ja hieman jännityksen vallassa aloitin maanantaina illalla kalastamisen joella. Joka paikassa oli väkeä todella paljon ja tuttuja myös näkyi, mutta omaa kalastuskeskittymistä väkimäärä selvästi häiritsi.

Hyvä ystäväni Matti Mansila ( Porin Matti) sekä alkuperäisen HYLKY perhon kehittelijä sai titin ensimmäisenä iltana ja millä muulla kuin juuri alkuperäisellä HYLKY PERHOLLA. Hylky perhon tarina on pitkä ja en ala sitä sen suuremmin tässä avaamaan, toki siihen liittyy aika hurja ja hieman tökerö tarina. Toimikoon nämä sanat siis osana sitä, että oikea perhon kehittäjä on juuri yllä mainittu erittäin hyvä ja kova Lohimies!

Ensimmäisen pummin (tyhjän luvan) heitettyäni Tenolla alkoi kyllä mieleen tulla jo pelko siitä, että kuinka kauan nyt ne viemärit tukossa on. Niin huonosti olin osunut paikoille ajankohdallisesti ja varmaan oli myös huono tuuri osana tämän vuoden tapahtumakulkujen kanssa. Toinen lupa oli menossa ja sidoin päähän Oliviin sarvijaakon , toinen heitto ja PAM.. siimaa vietiin ja vapa väänteli. Hetken olin itse suu auki, että voiko siellä olla kalaJ Kaikki ei mennyt aivan nappiin tuossa hommassa sillä noin 75m syöksyn jälkeen huomasin että pohjasiimassani oli lenkki.. Tämän jälkeen tuli kiire ja juoksemalla alas pääsin kalan kohdalle niin että sain siihen kunnolla painetta. Toisen syöksyn aikana tiesin että mihin asti sen voin päästää, ilman että tuo lenkki sieltä esiin tulee. Kala ylös ja nätti kuin mikä! Matti auttoi nostamisessa ja ihan hyvä tilipäivä hieman yli 6kg kirkas Tenonlohi.  Tämän jälkeen meni melkein tunti , kun sain siimat pelikuntoon täydellisen rullan purkamisen jälkeen. Kerrankin kävi hyvä säkä, se että olisi mennyt siimat poikki tms.. ei olisi tässä tilanteessa valkoisen miehen pää kestänyt.

Seuraavalla luvalla titti ja yhteen karkuutukseen sekä yhteen tärppiin on jäänyt tapahtumat ennen viikon viimeistä lupaa. On ollut tänään niin kuuma päivä, että päätin koittaa ajoittaa kalastukseni tuohon iltaan ja yöhön.. Saapi sitten nähdä onko aikataulumuutos parempi vaiko huonompi? Joka tapauksessa tällä hetkellä Suomen Teno on ollut kalastuksellisesti kaikista tapahtumarikkain ja voin jo nyt sanoa, että on myös ensivuonna kalastuskohteenani. Toki tämän vuoden 3 viikosta on vielä yli 2 viikkoa jäljellä.. vielä ehtii tapahtua tai olla tapahtumatta. Joka tapauksessa kauniit jokimaisemat ja hyvä henki joella väkimäärästä huolimatta pitävät mielen korkealla vaikka väsymys välillä painaakin.

Leave a Reply