4-10.8.2013 ORKLA (Aunan Lodge)

Mieli kirkkaana jälleen suuntasin uuteen paikkaan tällä Norjan kiertueellani. Traileri oli luvannut hyvää ja sitä olin toistolla netistä katsonut talven aikana useita kertoja. Kun saavuin paikalle tuli vastaan opas, joka kertoi veden olevan alhaalla ja kalastuksen olevan hyvin haasteellista. Menin mökkiini ja mietin, että sitä se on kyllä ollut koko kesän! Sunnuntaina suuntasin jokirantaan ja kierrellessäni paikkoja huomasin, että Orkla ainakin tuolta yläosilta oli hyvän näköinen ja ei mikään suuri joki. Oikeastaan melkein heti kun aloitin kalastuksen, sain hienon 44cm jokitaimenen joka otti pinnasta tarjoamani putkiperhon hienolla hypyllä syöksyen hetken alavirtaan sen jälkeen. Sunnuntai ja maanantai meni sillä saadulla kalalla mukavasti ja oikeastaan nautin myös paljon yksin olemista. Ei ollut mihinkään kiire ja sai täysin päättää omat menonsa ja tulonsa. Hienoa on kalastaa toki porukassa mutta jotenkin tuli sellainen olo, että keskittymisen taso nousi vielä entuudestaan hieman.

Tiistai iltana oli kello 21.00 vielä poolien vaihto ja vaikka hieman väsytti niin ajattelin käydä katsomassa millainen tuo kyseinen paikka oli. Taisi olla 2 tai kolmas heitto niskalla kun paine tuntui vavassa ja se alkoi takomaan. Kalastin kelalla mitä yksi kaveri oli korjannut kun mielestäni jarru ei oikein toiminut niin kuin ennen. No, eipä ole sitä hätää enää, vaikka kyseessä oli 68cm, n. 3.2kg lohijalka niin jos oli kelassa jotain karstaa niin hyvä että mutterit ei lentänyt. Kolme kertaa komeasti ilmaan ja oikeastaan aika hienon väännön jälkeen sain ensimmäisen kalani Orklalta ja se tuntui kuin olisin saanut ensimmäisen kalan koskaan.  Tämä hieno tapahtuma antoi toki pontta koko viikkoon. Vielä kun sain onnistumisia pitkin viikkoa alkoi mieleen tulemaan kesän ja kauden onnistunein viikko.

Viikkoon mahtui kesän suurin lohi 96cm ja vielä viimeisenä aamuna kaunis 77cm lohijalka, meni ne siimat kerran kalan kanssa poikki, mutta se on niin pitkä ja kirpeä tarina että kerron sen vaikka lopuksi kauden yhteenvedossa.

Note: paikan omistaja oli Sami Hyypiän entinen huonekaveri Vegard Hemsgard Liverpoolin ajoilta ja tiesi hyvin suomalaisuudesta. Saunan, Koskenkorvan ja perustermistön mitä tavataan sanoa, kun kala karkaa tms…

Viikon saldo: 44cm Jokitaimen, 68cm Lohijalka,  96cm Lohi , 77cm Lohijalka, siimat poikki 10 + kalan kanssa, lohijalka sekä titti karkuutus.

Leave a Reply