DAL JOKI ÄLKARLEBY 28.3-5.4.2013

Kevään ensimmäinen perhokalastus retki oli vihdoin totta. Pitkä odottamisen ja talven jälkeen oli jälleen olo kuin pikkupojalla, joka odottaa joulupukkia jo melkein juhannuksesta asti. Pitkän talven aikana sidotut perhot sekä huolellinen vapojen ja kelojen sekä muun välineistön huolto oli toiminut korvikkeena tälle vihdoin alkavalle kalastusmatkalle. Kun saavuimme Dal joelle torstaiaamuna, oli kaikkien mielestä joen vesi täydellisellä korkeudella ja ”pienestä viimasta” ei ollut muuta kun hyötyä…

Uljas joukko matkassa mukana, MP pesonen, Vili Haapaniemi (lempinimi 72cm) kerrottakoon tuosta tarina erikseen myöhemmin, Mikko Oulusta , Jutilan Mikko , Valtteri Haapaniemi sekä allekirjoittanut. Valmiina taisteluun sekä huikeisiin suorituksiin niin että hyvä kun ehdittiin kaupassa ruoka tarvikkeita hakemassa käydäJ  Ryhmä vaihtui pääsiäisen jälkeen niin että pelikentille tuli Porista ja Raumalta kavereita , Marko Rinne, Marko Välimaa ja Porin Matti

Päivän kalastus alkoi ja hetken kuluttua huomasimme, että vesi oli hiukan liian matalalla. Jatkuva pohjoisesta painava pieni tuuli nostatti -3 asteisen ilman niin viileäksi, että jos jotenkin sait oltua joessa heittämässä hetken niin viimeistään kun jäässä olevat vapalenkit piti sormin purkaa, oli tuolloin pakko poistua johonkin joesta hetkeksi tuulen suojaan lämmittelemään.  Tämä jäisten vaparenkaiden purkaminen tapahtui siis joka toisen heiton jälkeen. Se ei kuitenkaan porukkaa haitannut ja alla on tämän ensimmäisen retken päiväkirja luettavana:

Torstai 28.3.2013

Ei mitään sen suurempia tapahtumia melkein koko päivänä, Virtaama joessa oli noin 200 kuutiota. Kylmä päivä, Mikko Jutila sai ensimmäisen perhokalansa koskaan mustapunaisella putkiperholla.

(niin se ensimmäistä kertaa mukana ollut sai päivän ainoan kalansa, tapahtuu yleensä ja aina aika usein)

Perjantai 29.3.2013

Lähdettiin Vilin kanssa ensimmäisenä joelle , vaikka oli vielä pakkasta ja todella kylmä.

Sain ensimmäisen tärpin heti ja kolmannella laskulla Fla alueella oli kevään ensimmäinen 56cm Meritaimen pulpetissa. Mustapunaiseen putkiperhoon pyörähti tämä kala ja kylmästä vedestä johtuen oli otti todella kevyt.. sen jälkeen kalalla kyllä virtaa riitti , ei ollut kalastajalla kylmä tämän jälkeen. Ei muita mainittavia tapahtumia

Lauantai 30.3.2013

Koko reissun kylmin päivä , Vili sai 44cm ja 40cm, kirkkaat kalat.. Muilla ei ollut tapahtumia ainakaan mainittavaa päivän aikana.

Sunnuntai 31.3.2013

Tuli kääntyi ja oli pääsiäisen lämpimin päivä, Kalat tuntuivat tähän myös reagoivan hyvin positiivisesti.

MP pesonen sai 44cm nätin kalan , Mikko Karkuutti hetken vääntämisen jälkeen kalan ja niinpä niin , sama mies ja tällä kertaa mitallinen 46cm Meritaimen erehtyi Mikko Jutilan onkeen. Painotan tätä sen vuoksi että kaveri oli ensimmäistä kertaa kalastamassa meritaimenta ja aika hyvällä prosentilla paukutti kalaan ylös.

Päivän ehdoton perho oli Sillen putkiperho!

Maanantai 1.4.2013

Ilma hieman lämpöisempi ja virtaamat jälleen nousussa, Itsellä yksi tärppi ja karkuutus (todella kevyt otti)

yksi 40cm meritaimen ja tuntui hyvin tapahtumista päätellen kelpaavan Allys Shrimp tyylinen oranssi katkasidos.. En pysty perustelemaan miksi sillä kalastamaan aloin, mutta teki ihan hyvää vaihtaa putkiperhosta välillä koukkuperhoon ja tapahtumia oli kyllä huomattavasti enemmän heti koko päivänä.

Tiistai 2.4.2013

Virtaama joessa todella alhaalla , lämmin päivä ja jälleen itsellä yksi karkuutus ja yksi kunnon tärppi.. Eipä pysynyt edelleenkään mutta jotenkin oli edes paremman oloisia otteja , johtuneeko sitten tuosta veden lämpiämisestä , enpä tiedä???  Illalla kun aurinko alkoi laskemaan, Porin Matti Nasautti sitten todella kauniiin Meritaimenen 64cm aivan peilikirkas kala, joka oli varmaan juuri noussut jokeen.. Oli muuten Dal joen nettisivuilla maininta ja isolla kirjaimilla vielä FINJ toivottavasti ainakin Ruotsalaiset tämän pienen kirjainyhdistelmän rekisteröivät…

Keskiviikko 3.4.2013

Koko Reissun lämpimin päivä ehdottomasti.. Virtaamat olivat edelleen hyvin alhaiset mutta lämmintä ja ei juuri tuullut lainkaan. Itsellä 2 karkuutusta sekä useita tapahtumia päivän aikana , yksi 45cm meritaimen ja perhona toimi punamusta putkiperho.

Torstai 4.4.2013

Virtaama heitteli hyvin rajusti koko päivän ja Välimaa sai 46 tai 47cm Meritaimenen Knistan perhoalueelta. Itsellä yksi 42cm Meritaimen Black Sheep putkiperholla, kokeilin miten talven aikana sidottu lohiputkiperhoui ja hyvin näytti uivan ainakin yhden kalan mielestä..

Perjantai 5.4.2013

Ilma oli selvästi lämminnyt ensimmäisestä päivästä ja koko päivän oli hyviä tapahtumia , yksi 43cm meritaimen sekä 62cm meritaimen olivat ainakin mielestäni merkki siitä että kevät oli edennyt ja tästä eteenpäin aika vaan parantaa ottia sekä kalojen aktiivisuutta.

KOTIIN!!!

Ensimmäinen  perhokalastusmatka oli takana ja tuli kotiin lähdön aika. Hieman oli väsynyt mutta jotenkin tuntui että ei tästä harrastuksesta koskaan saa tarpeekseen.  Päivät kulkivat kuin siivillä ja oli mukava olla taas reisussa hyvien kavereiden kanssa. Dal Joelle on pakko palata heti kun mahdollista, siellä on hyvät puitteet niin Perhokalastukselle kuin Virvelikalastukselle.. Mukavaa väkeä jokirannassa vaikka suurin osa on Ruotsalaisia, jotenkin vaan hyvä henki joella ja silloin sitä taitaa oikeasti nauttia kaikesta mitä siellä tapahtuu. Seuraava kohde on Mörrum ja palataan asiaan kun tuo retki on leivottu läpi! t.tommi liimatainen

Leave a Reply