DAL JOKI 28.4-2.5.2013

Kun oli tuo Mörrum Joki heitettynä, ajattelin vielä tietenkin mennä vapuksi Dal joen kautta.

Sieltä löytyi vielä mökki ja yksi välipäivä (käytin ajamalla 700km) toimi niin hyvin lepona että taas jo sormet syyhysivät joen rantaan, Tämä tunne kesti vaan hetken!

Sillä tuntui että kalastus alkoi taas alusta, koko keskittäytyminen oli kadonnut ja heittosiima oli lenkeillä, sekä solmussa koko ajan. Hieman väsytti ja v…..! ja ajattelin että onko koko hommassa mitään järkeä.. No tämä varmaan johtui myös siitä, että kalaa ei tullut heti ja väkeä oli joen rannassa kun markkinoilla.

Tiukensin tahtia ja silti pyyhin tyhjää heitosta toiseen, koko Dalilla olemisen ajan oli jatkuvasti päällä tuskaisesta suunnasta, (takavasemmalta) puhiseva voimakas tuuli.. Se haittasi heittoa enemmän kuin paljon… Samaan aikaa paikalla oli Italiasta tullut ryhmä , joita häiritsi samat asiat kun jutulle päästiin.

Itseä tämä hieman lohdutti, koska se mukava itsevarmuus ja hymy Mörrumilta oli kadonnut ja tipotiessään.

Heitin 52 kalastustuntia ja sain joesta 43cm sekä 30 cm Meritaimenet, 1 tärpin ja 1 karkuutuksen… Yrityksestä ei ollut kiinni, ei vaan osunut kohdalle tai sitten ei ollut tarpeeksi tiikerisilmää edellisen retken jälkeen… Muita kalastajia haastateltuani oli siellä ollut myös yhtä hiljaista, oliko vasta kalaa tulossa jokeen vai mikä oli? Itselle kuitenkin munat pataan tuntui pahalta ja oli varma että tämä oli kalajumalien kostoJ

Tätä kirjoittaessani olen kuitenkin tyytyväinen noihin päiviin.. Ehkä jopa kiitollinen siitä, että pitkän talven jälkeen pystyy taas kalastamaan ja vaikka ei kalaa tule niin kokemusta ainakin. Kypärä päähän ja takaisin jäälle, Dalille palaan aivan varmasti ja uudelleen.. Se on hieno paikka kalastaa Meritaimenta!

Leave a Reply