Kesän ensimmäinen merilohi / BYSKE 11.6.2013

Hyvin nukutun yön jälkeen on ajatukset paljon selkeämmät. Varmasti osasyynä on saatu kesän ensimmäinen Merilohi. Vaikka olen väittänyt olevani kalastaja, jolle saalis ei ole se tärkein.

Ei varmasti olekaan täysin, mutta kyllä se on hieno tunne saada kala ylös sitkeän yrittämisen jälkeen.

Mielessä varmasti painoi nuo päässeet kalat ja hurjat heittomäärät. Edellisessä viestissä kun kerroin mitä tämä saattaa olla pahimmillaan, niin nyt varmasti tämä on sitä ajatuksellisesti parhaimmillaan.

Raakaa ja sitkeää sekä pitkäkestoista puuhaa, missä se tilipäivä aina joskus tulee. Jokainen heitto on lähempänä kalaa vaikka siinä välillä meinaa usko loppua.

Kerrataan vielä nopeasti miten kaikki kävi:

Menin jokirantaan ja vastaan tuli ruotsalainen kaveri, joka sanoi että kalaa ei ollut tullut.

Istuin hetken laavulla ja lähdin siitä ilman mitään suurempia ajatuksia heittämään. Taisi olla toisella heitolla kun tuli ajatus, että nyt menee siima hyvin ja saman tien pamahti ja kala ilmaan.  Paikassa missä kalastin on alempana huikea kivirysä minne kala aina koittaa heti päästä. Muutaman kerran siimaa hypyn jälkeen ulos ja siihen pieni happitauko. Tämän jälkeen otin vavan syliin ja lähdin tulemaan joesta ylös ilman että kelaan siimaa sisään. Tasaisella vedolla kun koiraa taluttaisi sain pikkuhiljaa kalan tulemaan niin, että noista kivistä ei ollut sen suurempaa varaa.  Kun kala oli ulkona tuosta kivikasasta, lisäsin painetta niin että voitiin käydä se väsytys taistelu. Aika tiukalla taisin pitää siimaa koko ajan, koska nopeasti kala puutui ja näytti kylkeensä.

Rannalla ja ajatuksena OUJEE, nopeasti kuvat ja mitta ja ainoastaan kala siksi aikaa ylös että saatiin kuvat otettua. Tästä muuten kiitos tuntemattomalle ruotsalaiselle, joka avuliaasti tämän asian kanssa jeesasi.

Tuossa koko tapahtumaketju lyhykäisyydessään,  selkeästi muistissa ja ajatuksiin painettuna. On sitten siellä valmiina ajateltavaksi pitkänä talvena, mikä vielä on onneksi hyvin hyvin kaukana.

Perho oli muuten: noin 6 cm pitkä siipi, oranssi alla ja musta päällä. Runko puoliksi hopea ja etuosa musta, hopealla kierteellä. etuhäkilänä oli musta kana, kaksi kertaa kierrettynä.

Leave a Reply