TENO 29.6-8.7.2013

Viimeinen päivä viime viikolta käsitellään pikaisen nopeasti. Kirjoitin viimeisen kirjeen ja nopean iltapalan jälkeen palasin joelle,  4 heitto ja murahti taas… 5.1kg tenon jalka oli ja pysyi kiinni. Kala syöksyi heti otin jälkeen rajusti alavirtaan ja haki itseään monttuun mistä oli ilmeisesti lähtenyt juuri ylöspäin jokea nousemaan? Hieno vääntö oli ja pulssi hakkasi jälleen kun kaunis kala rantaan viimein suostui kääntymään. Vielä iltaan yksi karkuutus ja kalastuspäivä oli täydellinen!

Tämä viikko sitten olikin jotain muuta , kun mitä edellinen antoi odottaa. Kalat olivat todella tiukassa ja eipä niitä paljon joessa näkynyt. Soutajat näyttivät siellä täällä välillä väsyttelevän kaloja, mutta omalta osalta viikon ahkera tahkoaminen jätti saldoksi yhden harjuksen sekä 1,5 tuntia ennen viimeisen luvan umpeutumista titti koon kalan tärpin. Hetki sitten satoi rajusti ja ilma on viilentynyt huomattavasti. Toivottavasti tämä aktivoi kalaa liikkumaan, jolloin sen löytäminen on mahdollisesti helpompaa?

Tästä viikosta vielä pakko mainita, että Mikko Jutila sai ensimmäisen perholohensa ja millä muulla kun sarvijaakolla? Kaverin ilme kalan saamisen jälkeen oli kyllä näkemisen arvoinen ja niin se vain on, että kun jaksaa tehdä töitä ja kalansaaminen ei ole se ainut asia maailmassa. Välillä ne kalajumalat palkitsevat sitkeän yrittäjän. Ensi viikko on viimeinen tänä vuonna Tenolla ja vaikka kalaa ei tulisi, on maisemat ja tunnelma joella enemmän kuin hyvä.

Leave a Reply