TENO 8.7-13.7.2013

Viimeinen viikko tenolla lupaili parempaa kuin edellinen viikko. Ilma oli viilentynyt ja sateiden kanssa joen veden lämpötila oli pudonnut muutaman asteen alaspäin. Väki oli hieman taas vaihtunut ja uusi porukka toi itselle myös lisää intoa, vaikka täytyy myöntää että matkaväsymys hieman alkoi jo punttia painaakin.

Ensimmäisenä paukahti 11v. Lassille hieno titti 55cm ja ensimmäinen lohi ja perhovälineillä ei varmasti parempaan osoitteeseen olisi voinut mennä. Siinä joen rannassa oli myös vanhempi tenonkävijä joka tokaisi: tuo kala kestää koko loppuelämän ja tulee vielä kalliiksi

Koko viikko taittui pitkälti tuulisissa ja sateisissa olosuhteissa. Mutta kun kalaa tulee, niin silloin ei väliä ole millainen on säätila. Viikon mittaan kalansaaliit vaihtelivat titistä jalkaluokkaan ja mikä oli poikkeuksellista, niin kalat jakautuivat niin että melkein joka mies mukana olleista oli hymyssä suin illalla mökeillä.

Kalat ottivat 6 tai 8 koukku koon erilaisiin sarvijaakko variaatioihin ja tästä viikosta jäi itselle myös hyvä mieli 4 titillä, 55cm, 54cm, 57cm ja 59cm. Nämä kalat tulivat jälleen kursseilla sidotulla sarvijaakko mallilla. Teno on iso joki ja jotenkin se hurmaa joka vuosi enemmän ja enemmän. Itse olisin monen sääntömuutoksen kannalla, mutta enpä taida olla oikea henkilö niitä alkaa erittelemään.. Joten jätetään koko aihe tuonnemmaksi ja keskitytään seuraavaan retkeen josta tulee heti tekstiä kun vaan paikalle ehdin.

Leave a Reply