Tommin ajatuksia

Tommi Liimatainen Dal-joellaPerhokalastus on minulle erittäin tärkeä osa elämää! Olen aloittanut harrastuksen jo hyvin nuorena ja se oli heti alkaessa itselle kaikista luontaisin ja mukavin kalastusmuoto kaikista vaihtoehdoista. Haluan omalta osaltani poistaa ennakkoluuloja harrastusta kohtaan sen elitistisyydestä ja siitä että kuka vaan ei sitä voi harrastaa. Tässä kalastusmuodossa pääset lähemmäksi kalaa ja olet osa luontoa. Kaikissa meissä pohjolassa olevissa ihmisissä herää saalistusvietti ja aistit herkkenee.

On helppo ajatella, että kiireisen työviikon jälkeen pääsee jokirantaan selvittämään omia ajatuksiaan sekä nauttimaan luonnossa olemisesta juuri perhokalastus-harrastuksen muodossa.

Yleensä ajatellaan, että perhokalastus on vaikeaa ja haasteellista. Hieman enemmän joutuu toki tekemään töitä, mutta mitään rakettitiedettä se ei ole ja jokaisella on mahdollisuus tämä harrastus aloittaa.

Perhonsidonta on olennainen osa itselle tätä harrastusta. Se ei myöskään ole niin vaikeata aloittaa kun yleisesti luullaan. Kun sidot perhoja niin olet ajatuksellisesti myös tuolloin kalastamassa.

Olen pyrkinyt hieman raottamaan tämän maailman ovia niin, että sinun on helppo tämä harrastus aloittaa. Olit sitten kokenut kalamies tai vasta aloittava niin uskon, että halutessasi  kokeilla tätä harrastusta huomaat että se on hauskaa ja helppoa.  Olemme koonneet sinulle perhokalastus paketin niin että sillä pääset hyvin ja helposti alkuun asiassa. Lisäksi on perhonsidonta paketti, missä on kaikki tarpeellinen sekä ohjeistetut videot sinun sidonta harrastuksesi aloittamista helpottamaan. Perhonsidonta pakkaukseen olen kerännyt  sellaisia sidoksia, että ne toimivat monessa olosuhteessa Suomen eri jokikohteissa ja myös siellä mökkijärvellä.

Olen itse oppinut sen mitä perhokalastuksesta tiedän ja oman harrastuksen ja kokemuksen kautta haluan auttaa sinua aloittamaan tämän harrastuksen. Itselle se on antanut niin paljon, että haluan jakaa tuota asiaa ilolla eteenpäin. Toivotan sinulle elämyksellisiä hetkiä perhokalastuksen maailmassa ja tätä kautta luonnollisesti kireitä siimoja!

Koskaan et tässä harrastuksessa valmiiksi tule mutta mitä nopeammin aloitat, sitä nopeammin alat asiasta selvää saamaan. Harrastuksen aloittaminen on siis suunnattu kaikille ikään tai sukupuoleen katsomatta.

-Tommi Liimatainen

Tässä vinkkini kalastukseen:

  • Kunnioita saalista: älä tapa kalaa enemmän kuin sinulla on tarve
  • Älä roskaa jokirantoja , kaiken mitä sinne viet niin varmasti myös jaksat tuoda takaisin
  • Vaihda paikkaa säännöllisesti ja anna myös muille kalastajille tilaa, tällöin säilyy hyvä meininki kaikilla!
  • Ole ahkera, loppujen lopuksi jokainen heitto on lähempänä sitä haluttua saalista
  • Muiden saamat kalat ei ole sinulta pois!
  • Keskity kalastamiseen, tällöin teet kaiken huolellisemmin ja se parantaa sinun saalis mahdollisuuksiasi huomattavan paljon
  • Perhokalastuksen kanssa voit jättää voiman kotiin, välineet eivät kestä repimistä tai raakaa voimaa
  • Opi heti nauttimaan joella olemista, jokainen kalastuspäivä on hyvä vaikka saalista ei tulisikaan

Leave a Reply